منشاء بوی نامطبوع پایتخت گازهای سولفوره بود

به گزارش وبلاگ شهبازی، استاندار تهران گفت: آنالیز های علمی و سنجش گازهای آلاینده منشاء بوی نامطبوع پایتخت که 12 دیماه سال جاری خبرساز شد، انجام و معین شد که از نوع گازهای دارای ترکیبات سولفوره (گازی بی رنگ، سمی و با بویی شبیه تخم مرغ فاسد) بود.

منشاء بوی نامطبوع پایتخت گازهای سولفوره بود

به گزارش ایرنا، انوشیروان محسنی بندپی در نخستین نشست خبری خود در محل استانداری تهران اضافه نمود: آنالیز ها نشان داد میزان گاز دی اکسید گوگرد (SO2) در محدوده یافت آباد تهران در آن روز بیش از سایر مناطق افزایش داشت.

انتشار بوی نامطبوعی در بعضی مناطق پایتخت از عصر روز 12 دیماه سال جاری به مدت چندساعت خبرساز شد.

وی یادآورشد: پیش بینی هم این بود که بوی نامطبوع ناشی از ترکیبات دارای سولفوره باشد و پس از آن به دنبال مواد شیمیایی که می تواند در صنعت نیز مصرف گردد بودیم. استاندار تهران اظهارداشت: تنها ماده ای که در بعضی از صنایع مستقر در آن محدوده می توانست استفاده گردد، مرکاپتان بود که در صنایع پلاستیک سازی و نشت یابی خطوط لوله گاز نیز کاربرد دارد.

محسنی بندپی تاکید نمود: در هر جا که این ماده شیمایی استفاده گردد، بوی نامطبوعی منتشر می گردد که محتمل است یک بشکه از مرکاپتان بر روی زمین ریخته و به دلیلی برای انتشار بوی نامطبوع تبدیل شده باشد. مرکاپتان ها نوعی از سولفیدهای آلی هستند که به طور گسترده ای در محصولات نفتی وجود دارند. محسنی بندپی گفت: در نهایت گزارش اداره کل محیط زیست استان به عنوان نهاد اصلی پیگیری نماینده این موضوع این بود که مرکاپتان در آن موقع (انتشار بوی نامطبوع) در محدوده ای ریزش و چنین بویی را متصاعد نموده است.

استاندار تهران گفت: چندین سال قبل نیز در اصفهان ریزش چنین ماده شیمایی به انتشار بوی نامطبوعی به مدت چندین ساعت در سطح شهر منجر شده بود. محسنی بندپی ادامه داد: همانطور که قبلا نیز اعلام شده این بو ارتباطی با فاضلاب، آتشفشان دماوند یا گسل های تهران نداشته است.

استاندار تهران گفت: از سوی دیگر در هیچ زلزله ای در جهان تجربه نشده است که پیش از وقوع زلزله، اینچنین بوی نامطبوعی متصاعد گردد.

  • بوی نامطبوع حوالی فرودگاه امام(ره)

استاندار تهران همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام (ره) نیز گفت: در این محدوده بویژه بخش شمالی بزرگراه، کشتارگاه های بسیاری وجود دارند که اغلب استانداردهای لازم را رعایت نمی نمایند و پسآب های آنها بدون تصفیه رها سازی می گردد و از سوی دیگر در همین محدوده دامداری های متعدد و کارخانه چرم سازی هم وجود دارد که فاضلاب های آنها هم رها می گردد. محسنی بندپی توضیح داد: چون جهت باد تهران از غرب به شرق است، می تواند بوی نامطبوع و مزاحمت هایی را در همین محدوده و برای ساکنان شهرها و روستاهای اطراف ایجاد کند.

وی تاکید نمود: باید برای مدیریت پسماندها در استان و محدوده مجموعه دفن زباله آرادکوه در این محدوده کار علمی انجام گردد تا بوی نامطبوع حاصل از انباشت آنها هم از بین برود.

استاندار تهران به اختصاص 70 میلیارد تومان در دولت برای مطالعه در مورد نحوه ساماندهی بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام اشاره و بیان نمود که 50 درصد این اعتبار تخصیص یافته است.

منبع: همشهری آنلاین

به "منشاء بوی نامطبوع پایتخت گازهای سولفوره بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منشاء بوی نامطبوع پایتخت گازهای سولفوره بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید