طرز تهیه خورش گوجه سبز و نکاتی در خصوص آن
به گزارش وبلاگ شهبازی، این بار در خبرنگاران با خورش لذیذی همراه هستیم. خورش گوجه سبز یکی از لذیذترین خورش های ایرانی و زینت بخش سفره های ماست. گوجه سبز به عنوان میوه ای فصلی، مورد پسند اغلب ایرانیان است. از آنجا که این میوه فقط در فصل بهار و تابستان وجود دارد خورش آن به عنوان یک غذای فصلی شناخته می گردد. بیشتر هواداران غذاهای ترش شیفته آن می شوند. اگر علاقمند به غذاهای خورشی هستید حتماً خورش گوجه سبز را امتحان کنید. به خصوص که این میوه دارای خواص بیشماری نیز هست.
از طرفی شما می توانید گوجه سبز را فریز کنید تا در فصل زمستان هم خورش آن را تهیه کنید. این خورش اغلب با گوشت گوساله و گوسفند طبخ می گردد. هرچند برخی آن را با گوشت مرغ و بوقلمون نیز تهیه می نمایند. در ادامه این مطلب از وبلاگ شهبازی می خواهیم طرز تهیه خورش گوجه سبز به 2 روش را آموزش دهیم. در یکی از این روش ها با گوشت خورشتی و در روش دیگر از گوشت مرغ برای تهیه آن استفاده نموده ایم.
طرز تهیه خورش گوجه سبز با گوشت
خورش گوجه سبز از جمله غذاهایی است که با رسیدن فصل بهار، پخت و پز آن شروع می گردد. بسیاری از خانم های خانه دار و علاقمندان به آشپزی برای فرا رسیدن موسم این میوه روزشماری می نمایند. همه ما طعم لذیذ گوجه سبز را با میزانی نمک تجربه نموده ایم. حال وقت آن است که ترشی آن را در خورشی لذیذ تجربه کنیم. مواد لازم برای تهیۀ خورش گوجه سبز شامل موارد زیر هستند.
مواد لازم و طرز تهیه
- گوجه سبز: 500 گرم
- گوشت خورشی: 300 گرم
- نعناع خرد شده: 1 پیمانه
- جعفری خرد شده: 1 پیمانه
- پیاز بزرگ: 2 عدد
- دم نموده زعفران: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه لازم
دستور پخت خورشت گوجه سبز مجلسی شامل این مراحل است. مواد لازم برای تهیۀ این خورشت به اندازۀ 4 نفر بوده، 145 کیلوکالری داشته و مدت زمان لازم برای پخت آن، 2 ساعت است.
تفت دادن سبزیجات و پیاز
جعفری و نعناع خرد شده را با میزانی روغن در تابه تفت دهید. اجازه دهید تا آب آن ها کشیده شده و کاملاً پخته شوند. سپس آن ها را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. پیازها را پوست گرفته و به شکل خلالی کاملاً ریز کنید. سپس آن ها را با 2 یا 3 قاشق غذاخوری روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید. اجازه دهید که پیازها به رنگ طلایی درآیند.
خرد کردن و پختن گوشت
گوشت را به شکل مکعب های 2 سانتی متری برش داده و آن ها را به پیاز داغ اضافه کنید. حدود 5 تا 6 دقیقه گوشت و پیاز را با هم تفت داده تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را نیز اضافه نموده و به مدت 2 دقیقۀ دیگر همۀ مواد را با هم تفت دهید. حدود 3 لیوان آب جوش در قابلمه ریخته و در آن را ببندید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملاً پخته گردد.
اضافه کردن گوجه سبز
پس از 2 ساعت، نعناع و جعفری تفت داده شده را به قابلمه اضافه نمایید. میزانی نمک به خورش افزوده و در صورت لزوم میزانی آب جوش نیز به آن بیفزایید. گوجه سبزها را کاملاً تمیز شسته و اجازه دهید آب آن ها خشک گردد. پس از نیم ساعت، گوجه سبزها را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید پخته گردد. حدوداً 30 دقیقه زمان برای پخته شدن کامل خورش گوجه سبز ضروری است.
جا افتادن خورش گوجه سبز
در صورت زیاد بودن آب خورش، حرارت را زیاد نموده و در قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید تا آب خورش کم شده و به اصطلاح روغن بیندازد. در مرحلۀ آخر، زعفران دم نموده را به خورش افزوده و خوب هم بزنید. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا کاملاً جا بیفتد. خورش گوجه سبز را در ظرف مناسب کشیده و به همراه میزانی برنج پخته شده نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش با سینه یا ران مرغ
خورش گوجه سبز اغلب با گوشت خورشی طبخ می گردد. اما اگر گوشت قرمز دوست ندارید یا به هر طریق قادر به خوردن آن نیستید می توانید از مرغ یا بوقلمون بهره ببرید. خورش گوجه سبز با مرغ نیز غذای لذیذی است. هرچند شاید طعم گوشت قرمز بیشتر مطابق با ذائقه اغلب ما باشد. با تهیه مواد اولیه زیر، امکان پختن خورش گوجه سبز برای 4 نفر را خواهید داشت.
مواد لازم و طرز تهیه
- گوجه سبز: 500 گرم
- سینه یا ران مرغ: 4 تکه
- جعفری خرد شده: 300 گرم
- نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز میانه: 3 عدد
- روغن مایع: به اندازه لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه لازم
پختن مرغ ها
قابلمه ای مناسب برای پختن مرغ ها انتخاب کنید. آن را روی حرارت گذاشته و 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید. قطعات خرد شده مرغ را همراه با یک عدد پیاز، میزانی نمک و فلفل سیاه داخل آب بگذارید. اجازه دهید تا مرغ ها روی حرارت میانه نیم پز شوند. پختن مرغ با پیاز، نمک و فلفل بعلاوه باعث گرفته شدن بوی زهم آن می گردد.
تفت دادن پیازها
دو عدد از پیازها را به صورت نگینی و کاملاً ریز خرد کنید. قابلمه ای مناسب را روی حرارت گذشته و میزان کمی روغن داخل آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را داخل آن ریخته و تفت دهید. بگذارید پیازها نرم و شفاف شوند و میزانی تغییر رنگ دهند. حال نوبت تفت دادن سبزی ها و افزودن ادویه جات است.
تفت دادن سبزی ها
پس از نرم شدن پیازها، میزانی زردچوبه به آن اضافه نموده و فرایند تفت دادن را ادامه دهید. مواد را به خوبی هم بزنید تا زردچوبه و پیاز کاملاً یکدست شوند. جعفری را پس از تمیز کردن با آب سرد بشویید. سپس آن را آبکشی نموده و بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد. جعفری ها را با ساطور کاملاً خرید کنید تا ریز شوند. سپس آن ها را همراه با نعناع خشک به پیازها اضافه کنید. تفت دادن سبزیجات را تا چند دقیقه دیگر نیز ادامه دهید. بگذارید تا جعفری و نعناع سرخ شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
اضافه کردن سبزیجات
میزانی صبر کنید تا آب داخل قابلمه مرغ نصف گردد. سپس پیاز از داخل قابلمه خارج کنید. نعناع و جعفری تفت داده شده را همراه با پیاز سرخ شده به مرغ اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید همه مواد با هم پخته شوند. حال وقت اضافه کردن گوجه سبزها به غذاست.
افزودن گوجه سبزها
گوجه سبزها را پاک نموده و چوب انتهای آن ها را جدا کنید. آن ها را شسته و پس از پخته شدن کامل مرغ، همراه با میزانی شکر به قابلمه خورش اضافه کنید. به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا خورش گوجه سبز کاملاً جا افتاده و روغن بیندازد. خورش شما آماده است. آن را با میزانی پلو سرو کنید. نوش جان!
چند نکته برای پخت بهتر خورش گوجه سبز
پختن و طرز تهیه خورش گوجه سبز کاملاً بستگی به ذوق و سلیقه شما در آشپزی دارد. اگر بار اول تان است که این خورش را تهیه می کنید به خودتان سخت نگیرید. با کمی تجربه و تکرار، مهارت بیشتری در آن خواهید یافت. با این وجود، چند نکته وجود دارند که ممکن است به کارتان آیند. با در نظر گرفتن این نکات، حتماً خورشت لذیذتری خواهید پخت.
- اگر گوجه سبزها را خیلی زود به خورشت اضافه کنید در آخر کار له شده و حالت خود را از دست می دهند. این اتفاق باعث بدشکل شدن و تغییر طعم خورشت می گردد.
- وجود گوجه سبز در خورشت باعث ترش شدن آن می گردد. بنابراین در پخت خورش گوجه سبز نیازی به اضافه کردن ترشی جات دیگر و لیمو عمانی نیست. این ها را تنها در صورت تمایل به ترش تر شدن خورشت اضافه کنید.
- برای درست کردن این خورشت می توانید از نعناع تازه نیز بهره ببرید.
- برای تهیه خورشت با سینه مرغ می توانید قطعات مرغ را به صورت فیله در آورید.
- در صورت تمایل و برای لذیذتر شدن خورش می توانید از یک استاک مرغ هم بهره ببرید.
- در صورت ترش نبودن گوجه سبزها، میزانی آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.
- برای طعم دادن بیشتر به غذا می توانید یک تکه چوب دارچین در هنگام آب پز شدن مرغ به آن اضافه کنید.
- اگر تمایل داشتید میزانی رب گوجه به غذا اضافه کنید. این میزان نباید بیشتر از یک قاشق غذاخوری باشد.
- پیاز داغ هم باعث خوشمزه تر شدن خورش می گردد. می توانید میزانی از پیازها را هنگام سرخ کردن جدا نموده و در 15 دقیقۀ آخر پخت به غذا اضافه کنید.
- خورش گوجه سبز نباید خیلی آبکی باشد. در صورت آبدار بودن خورش، حرارت زیر آن را زیاد نموده و اجازه دهید آب آن بخار گردد.
- در تهیۀ این خورش می توانید از جعفری خشک هم بهره ببرید.
خواص گوجه سبز را بدانیم
گوجه سبز در واقع حالتی نارس از میوه آلوست. خواص و فواید این میوه بسیار زیاد است. قدمت آن نیز به بیش از 2000 سال می رسد. گیاهی که ابتدا به وسیله چینی ها پرورش می یافت. این روزها کاشت گوجه سبز در همه جای جهان اتفاق می افتد. پوست گوجه سبز اغلب نازک بوده و گوشت آبدار دارد. هسته آن نیز سفت و غیر قابل خوردن است. برخی از خواص این میوه شامل موارد زیر است:
- سرشار از ویتامین های گروه ب، ویتامین ث و آ
- منبعی غنی از کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم
- یاری به هضم بهتر غذا
- برطرف یبوست و دل درد
- بهبود عملکرد روده
- کاهش فشار خون
- کاهش چربی هون
- انرژی زا بودن و برطرف خستگی
- خواص ضد سرطان
- سرشار از آنتی اکسیدان
- جلوگیری از رشد تومورها
- جلوگیری از حملات قلبی
- یاری به برطرف کم خونی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود تنگی نفس
- جلوگیری از سرماخوردگی
- و بسیاری خواص دیگر!
کلام آخر
خورش گوجه سبز به عنوان یک غذای فصلی، منبعی کامل از انواع ویتامین هاست. این غذا به علت ترکیب با گوشت و سبزیجات، غذایی کامل و سرشار از پروتئین است. اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، این خورش را امتحان کنید. اگر عاشق آن شدید حتماً میزانی گوجه سبز را در فصل تابستان فریز کنید تا در برخی روزهای زمستان، یادی از غذاهای خوشمزه تابستانی کنید. شما می توانید با اپلیکیشن وبلاگ شهبازی مواد لازم برای تهیه این خورش را بخرید.
منبع: اسنپ مارکت