فواید سیر و ماست
به گزارش وبلاگ شهبازی، تهران (پانا) - مخلوط سیر و ماست برای سلامت شکم و بعلاوه سلامت کلی بدن بسیار مفید و مؤثر است.
به گزارش وبلاگ شهبازی، سیر گیاهی، علفی دوساله با برگ های سبز راه راه دراز است که به صورت پیازچه در زیر خاک می روید اما به ندرت گل می دهد بومی آسیای میانه است و از 7 هزار سال پیش برای انسان های باستان شناخته شده بود و از آن برای مصارف دارویی و آشپزی به علت ارزش غذایی بالا استفاده می کردند.
سیر حاوی مواد معدنی زیادی مانند منیزیم، فسفات، کلسیم، آهن، روی و ویتامین های B و C است و روغن آن را می توان با تقطیر با بخار آب استخراج کرد و به عنوان یک مرهم دارویی برای درمان بیماری ها و ناراحتی ها استفاده کرد.
با افزودن دوغ به سیر، می توان از اندازه تندی آن کاست و طعم آن را تا حدودی قابل قبول کرد. این کار به علت ترکیب مهمی که برای ساخت بدن انسان دارد، اثربخشی آن را افزایش می دهد، به خصوص که حاوی پروتئین، ویتامین، کربوهیدرات، چربی و کلسترول به نسبت معقول است. بعلاوه از سیر در فراوری محصولات آرایشی، زیبایی پوست و مراقبت از مو نیز استفاده می گردد.
فواید سیر و ماست برای شکم
- درمان قولنج و برطرف تخمیر غذا ها در معده
- سوزاندن چربی در ناحیه شکم و در نتیجه بهبود بافت بدن برای زیباتر به نظر رسیدن
- پاکسازی معده از میکروب ها و از بین بردن کرم ها
- بهبود هضم به لطف توانایی آن در ترشح شیره های گوارشی که از نفخ معده جلوگیری می نماید.
- رهایی از مسائل گوارشی
- دفع گاز ها و برطرف اسهال
فواید عمومی سیر و ماست
- بهبود کار کبد و روده
- تقویت سیستم ایمنی بدن که آن را قادر می سازد به اجسام خارجی اعم از ویروس ها یا باکتری ها حمله کند.
- کاهش اندازه چربی انباشته شده در رگ ها که خطر تصلب شرایین و حملات قلبی را کاهش می دهد.
- خون را از سموم تصفیه می نماید.
- کاهش سطح کلسترول مضر خون
- تاخیر در ظهور علائم پیری مانند خطوط ریز اطراف دهان و چشم و مو های خاکستری به لطف آنکه حاوی آنتی اکسیدان است.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان؛ از رشد سلول های بدخیم جلوگیری می نماید.
- کاهش سطح فشار خون
- تنظیم سطح قند خون با افزایش توانایی پانکراس برای فراوری هورمون انسولین
- یاری به چربی سوزی بدن و در نتیجه کاهش وزن، پر شدن معده و احساس سیری سریع
- محافظت از بدن در برابر عفونت؛ زیرا حاوی آنتی بیوتیک است.
مخلوطی از سیر و ماست درست کنید
سیر و ماست را می توان با له کردن حبه های سیر و اضافه کردن آن ها به دوغ، سپس نوشیدن مخلوط یا به روشی دیگر با اضافه کردن آن به سالاد با اضافه کردن حبه های کوچک خیار، کمی نمک و نعناع سبز درست کرد. این مخلوط باید مدتی با معده خالی خورده گردد تا یک ماه کامل از خواص تغذیه ای و درمانی آن استفاده کامل گردد.
منبع: خبرگزاری پانا