خبرنگاران فراوری ماهی در قزوین تا بیش از سه برابر قابل افزایش است
به گزارش وبلاگ شهبازی، قزوین - خبرنگاران - براساس مطالعات امکان سنجی پرورش ماهیان خوراکی در حاشیه رودخانه شاهرود، فراوری این محصول در استان قزوین تا بیش از سه برابر میزان فعلی قابل افزایش است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ شهبازی با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر سالانه حدود چهار هزار تن ماهی خوراکی در استان قزوین فراوری می گردد که اگر شاهد سرمایه گذاری برای ایجاد استخرهای پرورشی در حاشیه سد شاهرود باشیم، فراوری این محصول در استان می تواند تا 14 هزار تن افزایش پیدا کند.
فاطمه خمسه اضافه نمود: مطالعات امکان سنجی اجرای طرح های فراوری شیلات در حاشیه رودخانه شاهرود واقع در بخش های الموت غربی و شرقی با قرداد میان سازمان جهاد کشاورزی و یکی از مراکز علمی اجرا شده و آنالیز های اجرا شده نشان می دهد این این محدوده قابلیت سرمایه گذاری برای فراوری حدود 10 هزار تن ماهی خوراکی در سال را دارد.
وی با بیان اینکه در پی جهش فراوری در پرورش ماهیان خوراکی در استان قزوین هستیم، گفت: پیش بینی می گردد 9 سایت فراوری ماهیان سردابی هرکدام با ظرفیت هزار تن و یک سایت فراوری ماهی خاویاری در حاشیه رودخانه شاهرود قابلیت اجرا و سرمایه گذاری داشته باشد.
این مسوول با بیان اینکه در حال طی کردن فرایندهای اداری و آماده سازی برای فراخوان سرمایه گذاری برای فراوری ماهیان خوراکی در حاشیه رودخانه شاهرود هستیم،گفت: در این رابطه اولویت با سرمایه گذاران بومی و شرکت های تعاونی متشکل از کشاورزان منطقه خواهد بود.
شاهرود از رشته کوه های البرز جنوبی و از پیوستن 2 رود الموت رود و طالقان رود ایجاد شده و پس از گذشتن از طالقان در استان البرز و الموت در استان قزوین به سفیدرود در گیلان می ریزد.
323 واحد پرورش ماهیان خوراکی در حال حاضر در استان قزوین به فعالیت می پردازند.
سال گذشته 3 هزار و 995 تن انواع ماهیان خوراکی شامل سردابی، گرمابی و خاویاری در استان قزوین فراوری شد.
منبع: ایرنا