تغذیه سالم در فصل پائیز با رعایت چند نکته
به گزارش وبلاگ شهبازی، مهر/یک متخصص تغذیه گفت: با ورود به فصل پائیز و ایجاد هوای سرد زمینه برای ابتلا به برخی از بیماری های عفونی خصوصا عفونت تنفسی مهیاست و بنابراین مصرف ریزمغذی ها نباید فراموش گردد.
شهاب اولیایی در مورد رعایت تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی گفت: با توجه به تغییرات فصل و در واقع ایجاد هوای سرد و پیدایش زمینه ابتلاء به برخی از بیماری های عفونی خصوصاً عفونت های تنفسی توصیه ها در این فصل بیشتر در این زمینه خواهد بود و متمرکز بر مصرف مواد غذایی است که می تواند سبب تقویت سیستم ایمنی گردد و از بدن در برابر عفونت های مختلف حمایت کند.
این متخصص تغذیه اضافه نمود: قبل از بیان هر نکته ای باید گفت یکی از مهمترین توصیه ها نوشیدن آب است؛ آب برای سلامت عمومی بدن، تقویت سیستم ایمنی، کارکرد اندام هایی مانند کلیه و تنظیم دمای بدن حائز اهمیت است چراکه بدنی که هیدراته باشد اگر دچار بیماری های عفونی و تنفسی مثل کرونا گردد با توجه به تب و تعریق احتیاج به آب بیشتری پیدا می نماید.
وی بیان نمود: در فصل پاییز با تغییر دما تعریق کمتر شده است و بعلاوه احساس تشنگی کمتر می گردد؛ در چنین شرایطی متأسفانه بسیاری از افراد به این احتیاج بدن بی توجه خواهد شد در حالی که نوشیدن اندازه میانه هشت لیوان آب را در روز باید در دستور کار قرار گیرد.
اولیایی اظهار کرد: مصرف مقادیر کافی از ویتامین C در سبزیجات و میوه تازه؛ بعلاوه ویتامین D برای تقویت سیستم ایمنی از جمله منابع بسیار عالی هستند.
وی توضیح داد: یکی از منابع خوب ویتامین D نور خورشید است و متأسفانه منابع غذایی زیادی از این ویتامین بهره مند نیستند، برای مثال تنها زرده تخم مرغ، شیر و روغن های غنی شده با ویتامین دی از جمله موارد غذایی هستند که می توان برای کسب ویتامین D به سراغ آنها رفت.
این متخصص تغذیه بیان نمود: کمبود ویتامین D هم مسئله ای شایع در میان ایرانیان است که موارد ارثی و ژنتیکی، جغرافیایی و در واقع زاویه تابش نور خورشید و آلودگی هوا که در فصل پاییز تشدید شده سبب می گردد که ما با کمبود این ویتامین مواجهه شویم، بنابراین بسته به احتیاج می توان از مکمل های ویتامین D به صورت ماهیانه یک قرص 50 هزار از این ویتامین را مصرف نمایند.
وی با اشاره به اینکه مرگ و میر ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا در افرادی که سطح خونی ویتامین D پایینی دارند بیشتر از سایر افراد است اعلام کرد: ویتامین E هم که در جوانه گندم، روغن های حاوی این ویتامین، مغزهای گیاهی و بعلاوه در زیتون، انبه و کدو حلوایی وجود دارد از جمله مواردی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری بسیار زیادی می نماید.
این متخصص تغذیه مطرح کرد: تأمین اسید چرب امگا 3 هم که در مواد غذایی مثل گردو، ماهی موجود است از دیگر ویتامین هایی است که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است که در صورت در دسترس نبودن این مواد غذایی می توان از قرص های مکمل آن استفاده نمود.
اولیایی توضیح داد: ویتامین A موجود در هویج، کلم، انبه، تخم مرغ و کره غنی شده، خرمالو وجود دارد؛ بعلاوه یکی از انار هم به عنوان یکی از میوه هایی که در تقویت سیستم ایمنی مفید واقع می گردد می توان نام برد؛ مصرف منابع پروتئین، پروتئین های حیوانی، گوشت، سفید و قرمز سفیده تخم مرغ، حبوبات و مغزها که تأمین نماینده مواد لازم برای تقویت سیستم ایمنی هستند را هم نباید فراموش کرد.
وی بیان نمود: همانطور که می دانید اضافه وزن و چاقی یکی از عوامل مهم در فرایند بیماری های عفونی نظیر آنفلوانزا و کرونا است بنابراین انجام فعالیت های ورزشی هوازی برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند بسیار ضروری و مهم است.
این متخصص تغذیه تاکید نمود: از آنجایی که فصل پاییز طبع سرد و خشکی دارد بنابراین افراد در این فصل باید از میوه ها و غذاهایی با طبع گرم استفاده نمایند؛ مصرف عسل و چای، چای نعنا و آویشن، گل گاو زبان همراه با عسل می تواند بسیار دلپذیر و مفید باشد؛ همچنان هم نباید فراموش کرد که تمام فصل ها سعی کنیم از مصرف غذاهای فست فود، کنسروی و سرخ کردنی ها تا حد امکان پرهیز گردد و در نهایت تاکید به انجام ورزش داریم.
منبع: همگردی