خواص برگ بو و موارد مصرف آن
به گزارش وبلاگ شهبازی، اگر قصد تهیه گیاهی مفید با ارزش غذایی فراوان را دارید از برگ بو غافل نشوید. از این گیاه برای طعم دار کردن انواع گوشت و سوپ استفاده می گردد. برگ بو را می توانید به صورت ادویه یا برگ های تازه تهیه و بهره ببرید. هضم برگ بوی تازه پخته شده سخت است. به همین علت توصیه می گردد قبل از سرو غذا، برگ بو را از آن جدا کنید. از جمله خواص برگ بو می توان به تقویت سیستم ایمنی و تامین فیبر مورد احتیاج بدن اشاره نمود. برای آشنایی بیشتر با خواص برگ بو در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

خواص برگ بو در غذا
برگ بو یکی از پرطرفدارترین ادویه ها در هندوستان و کشورهای شرق آسیا است. استفاده از این گیاه در غذا علاوه بر خوش طعم تر کردن آن باعث افزایش سلامتی شما می گردد. از خواص برگ بو در غذا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تنظیم سطح کلسترول خون: اکالیپتول و پلی فنول موجود در برگ بو باعث بهبود عملکرد آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه می گردد. این مواد سطح کلسترول خون را کنترل نموده یا باعث کاهش آن می شوند. استفاده از برگ بو برای پیشگیری از بیماری قلبی عروقی مانند تصلب شرایین، انفارکتوس میوکارد یا سکته مفید است.
- برطرف مسائل گوارشی: برگ بو سرشار از آنتی اکسیدان های ضد التهاب و ضد اسپاسم است و می تواند به درمان اختلالات گوارشی مانند نفخ روده و معده یاری کند. تانین موجود در برگ بو خواص انقباضی دارد و برای درمان اسهال از آن استفاده می گردد. ترکیبات موجود در این گیاه باعث افزایش سطح آنزیم معده و ترشح مخاط آن می گردد و فرایند هضم در معده را آسان تر می نماید.
- آرامش بخشی: برگ بو حاوی لینالول و اکالیپتول است که منجر به آرام شدن سیستم عصبی و از بین رفتن استرس و اضطراب می شوند.
خواندنی ها
خواص جو؛ 20 خاصیت فوق العاده جو برای سلامتی، پوست و مو
طبع و خواص برگ بو
طبع برگ بو گرم و خشک است. این گیاه سرشار از ویتامین های B6، B9 و C است. پتاسیم و منیزیم نیز از دیگر مواد وجود در برگ بو هستند. این گیاه ضد قارچ، ضد روماتیسم، ضد التهاب، منبعی غنی از آنتی اکسیدان و خلط آور است. از مهم ترین خواص برگ بو می توان به موارد زیر اشاره نمود
- ضد میکروبی بودن: روغن موجود در برگ بو ضد میکروب است. برگ بو می تواند باکتری هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس اسپ، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا را از بین ببرد. این باکتری ها در نهایت باعث بروز عفونت های گوستی، گوارشی و مجاری ادراری می شوند.
- کنترل دیابت نوع 2: برگ بو باعث بهبود عملکرد انسولین می گردد و قند خون را تنظیم می نماید. شما می توانید از دم نوش این گیاه برای پیشگیری از دیابت نوع 2 یا مدیریت آن بهره ببرید.
- مدیریت درد: برگ بو سرشار از خواص ضد التهابی است و به تسکین دردهای روماتیسمی، التهاب مفصلی، آرتریت، رگ به رگ شدن و کوفتگی یاری می نماید.
- جلوگیری از رشد تومور: آنتی اکسیدان های موجود در برگ بو و مواد ضد سرطانی موجود در این گیاه باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی و تومورها می شوند.
- درمان مسائل تنفسی: برگ بو خلط آور است و خلط های جمع شده در دستگاه تنفسی را از بین می برد. از این گیاه در درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و برونشیت استفاده می گردد. بعلاوه برای از بین بردن باکتری ها و ویروس های موجود در مخاط و دستگاه تنفسی می توانید از این گیاه بهره ببرید.
- پیشگیری از سنگ کلیه: مصرف برگ بو باعث کاهش اندازه آنزیم اوره آز می گردد. این آنزیم یکی از عوامل تشکیل سنگ کلیه است.
- تقویت مغز: آنتی اکسیدان های موجود در برگ بو نقش مهمی در بهبود حافظه و کاهش سایر مسائل شناختی ناشی از افزایش سن مانند اختلال های عصبی دارد.
بعلاوه در جدول زیر اندازه بعضی از مواد غذایی در یک قاشق غذاخوری برگ بو نوشته شده است:
عنوان | اندازه |
کالری | 5.5 |
پروتئین | 0.1 گرم |
چربی | 0.1 گرم |
کربوهیدرات | 1.3 گرم |
خواندنی ها
کاساوا چیست؟ (25 خاصیت شگفت آور آن برای پوست، مو و سلامتی)
خواص برگ بو برای لاغری
برگ بو سرشار از فیبر است. پس از مصرف این گیاه علاوه بر این که احساس سیری خواهید داشت حرکات روده شما منظم تر می گردد. استفاده از برگ بو در رژیم غذایی روزانه از پرخوری جلوگیری می نماید. مصرف برگ بو باعث هضم بهتر غذا و جذب مواد مغذی آن می گردد. از این گیاه به عنوان گیاهی چربی سوز استفاده می گردد.
نحوه استفاده از برگ بو
برگ بو را هم می توانید به صورت ادویه و هم به صورت دمنوش مصرف کنید. برای استفاده از این گیاه به عنوان ادویه کافی است برگ های آن را ابتدا خشک و سپس آسیاب کنید. برای استفاده از برگ بو به عنوان دمنوش نیز می توانید برگ خشک شده گیاه را در 1 لیوان آب جوش دم کنید. سپس دمنوش را از صافی رد نموده و 3 الی 4 بار در طول روز آن را مصرف کنید.
عوارض احتمالی مصرف برگ بو
استفاده از برگ بو در غذا یا چای و دمنوش عوارضی ندارد. اما ممکن است در بعضی از موارد مصرف این گیاه باعث خواب آلودگی و کاهش سرعت عمل سیستم عصبی گردد. از دیگر عوارض احتمالی مصرف این گیاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مصرف برگ بو ممکن است عوارضی مانند اسهال، نفخ یا سردرد داشته باشد. افرادی که به دیابت مبتلا هستند قبل از مصرف برگ بو باید با پزشک خود مشورت نمایند.
- از آن جایی که برگ بو سطح قند خون را کاهش می دهد بهتر است بچه ها و زنان باردار یا شیرده از مصرف آن خودداری نمایند.
- برگ بو را نباید کامل مصرف کرد. زیرا هضم برگ این گیاه برای معده و روده سخت است.
- حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی از مصرف برگ بو پرهیز کنید.
سخن آخر؛ استفاده از انواع ادویه و داروهای گیاهی علاوه بر خوش طعم تر شدن غذا به سلامت بدن نیز یاری می نماید. از جمله این گیاهان پرخاصیت می توان به برگ بو اشاره نمود. طبع این گیاه گرم و خشک است و از آن در کنترل دیابت نوع 2، کنترل سطح چربی خون، تقویت مغز و درمان مسائل تنفسی استفاده می گردد. افرادی که قصد کاهش وزن با گیاهان را دارند می توانند از دمنوش برگ بو استفاده نمایند.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.
منبع: Webmd.com
منبع: دیجیکالا مگ